Wat zijn virussen?

Een virus is een stukje code ontworpen en geschreven om zichzelf te kopiëren en zich vervolgens te verspreiden op uw computer zonder toestemming van de eigenaars. Virussen komen binnen via emails, cd’s, dvd’s of via downloads van het internet. Wees daarom extra voorzichtig wanneer u bestanden van het internet af download. Zodra de virus op uw computer is gekomen gaat uw computer zich vreemd gedragen, er kunnen pop-up vensters verschijnen of je computer werkt vele malen trager dan voorheen. Ook kunt uw data beschadigd raken of zelfs verwijderd worden.
Om toegang te krijgen tot deze software hoeft u slechts eenmalig €1.30 te betalen. U kunt dit snel en gemakkelijk doen via bellen, smsen, wallie kaart of ideal.

U gaat akkoord met de Algemene Voorwaarden zodra u het programma download.

Definitie

  • Een programma dat veelal verstopt zit in e-mail en bestanden die u gedownload heeft, vermomd als plaatje, software om cdkey’s te genereren of als powerpoint presentaties. Bij het openen van het bericht start automatisch het virusprogramma dat zich verder vermenigvuldigt en uw computer besmet.