Wat te doen?

Hieronder vindt u een tal van tips om uw computer beter te beveiligen tegen mogelijke computervirussen.

Internet Browser

Of u nu Internet Explorer gebruikt, Mozilla Firefox of Google’s Chrome web browser. U kunt bij iedere internet browser tal van instellingen wijzigen om uw browser beter te beschermen tegen mogelijke software die zich op uw computer wilt installeren.U moet allereerst naar de instellingen toe gaan, u vindt hier een tabje veiligheid of in het Engels, security. Hier kunt u vervolgens de wijze van bescherming in stellen. Dit kan wel uw browsing ervaring beperken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om geen flash filmpjes meer te laten zien, of javascripts die uit worden gezet.

Een alternatief is het instellen van een waarschuwing wanneer u een bepaalde website betreed die bepaalde instellingen of software verreist. U krijgt hier dan een waarschuwing van, zo kunt u zelf handmatig toestemming verlenen om uw computer beter te beschermen tegen virussen.

Updates

Houd uw computer up to date met de meest recente updates en patches. U verkleint hierdoor het risico van een eventuele inbraak in uw verouderde software. Het is verstandig om de software die u het meest gebruikt het meest up to date houdt. Software als Microsoft Office of Microsof Outlook zijn allen te updaten via de fabrikant zijn website. Hoe u andere software up to date kunt houden, vind u op de website van de fabrikant.Open geen vreemde emailtjes

Open nooit verdachte e-mailberichten of bestanden. Het gebeurt dagelijks dat mensen mailtjes openen vol met spelfouten waarop geadviseerd wordt om op een link te klikken. Of een bestand te openen in de bijlage. Doe dit dus nooit! U loopt hierop het risico om uw computer te infecteren met mogelijke trojans of virussen. In het ergste geval kunnen anderen bij uw bestanden, of uw bestanden worden verwijderd zonder dat u er erg in heeft.

Algemene Tips

  • Open nooit een email bijlage te waarvan u de afzender niet kent
  • Laat altijd een goede virusscanner op de achtergrond mee draaien. U vindt een link naar deze software rechts bovenin het menu.
  • Scan regelmatig uw computer op virussen met de Anti-Virus Software.