Avira Antivir Personal

Heeft u er geen behoefte aan jaarlijks te betalen voor een abonnement op een virusscanner maar wilt u toch een virusscanner? Dan kunt u kiezen voor één van de gratis virusscanners. Denk er wel om: ze zijn niet voor niets gratis, de mogelijkheid bestaat dat ze niet alle (nieuwe) virussen kunnen tegenhouden. Een van de betere gratis virusscanners is Avira Antivir Personal. De standaard installatie verloopt vrij eenvoudig, aangezien elk scherm voor akkoord kan worden doorgeklikt (de registratie is overigens niet verplicht en kan desgewenst worden overgeslagen).Na de installatie van Avira Antivir Personal voert deze direct een systeemscan uit, op zoek naar virussen waarbij tevens de laatste virusdefinities worden gedownload. Rechts onderin het systeemvak staat het Avira Antivir Personal-icoontje: een open paraplu betekent dat de Avira Antivir Personal Guard actief is. Met een dubbelklik op dit icoontje opent het configuratiescherm van Avira Antivir Personal. Hier kunnen eventueel instellingen worden aangepast, de standaard instellingen voldoen echter prima. Het zoeken naar updates voor de virusdefinities kan eventueel handmatig worden uitgevoerd door met rechts op het icoontje te klikken en te kiezen voor Start Update.Reclamevenster en welkomstvenster uitschakelen

Een nadeel van Avira Antivir Personal is dat er dagelijks een reclamevenster weggeklikt moet worden. Met een kleine aanpassing kan dit venster echter eenvoudig worden uitgeschakeld! Ga met de Windows Verkenner naar de map C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop, klik met rechts op het bestand avnotify.exe, kies voor Eigenschappen, tabblad Beveiliging (Windows XP Home-gebruikers zien dit tabblad alleen in de veilige modus, te bereiken door op F8 te drukken bij het opstarten van Windows). Selecteer de groep SYSTEEM (in Windows Vista kan dat pas na een klik op de knop Bewerken), plaats bij de machtiging Lezen en uitvoeren een vinkje in de kolom Weigeren, klik op de knop Toepassen en ga akkoord met de waarschuwing wanneer deze wordt getoond. Herhaal deze bewerking voor elke gebruiker of gebruikersgroep afzonderlijk.

Ook het bij het opstarten getoonde openingsvenster is met een eenvoudige tweak uit te schakelen. Open de registereditor, navigeer naar de registersleutel HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run, dubbelklik op de registerwaarde avgnt en voeg aan het einde ” /nosplash” toe (zonder de aanhalingstekens, let op de spatie!).Pluspunten Avira Antivir Personal:

  • Vindt alle virussen, ook de nieuwste.
  • Houdt zichzelf up-to-date.
  • Eenvoudig te installeren.
  • Geschikt voor alle versies van Windows.
  • Detecteert virussen, wormen, trojans, dialers en meer…
  • Duidelijke help functies.
  • Handleiding is beschikbaar.

Om toegang te krijgen tot deze software hoeft u slechts eenmalig €1.30 te betalen. U kunt dit snel en gemakkelijk doen via bellen, smsen, wallie kaart of ideal.

U gaat akkoord met de Algemene Voorwaarden zodra u het programma downloadt.