Online Virus Scanner

Virus Verwijderen

Een virus verwijderen kan tegenwoordig een lastige klus zijn. Vaak wil uw pc helemaal niet meer opstarten, doordat het virus Windows of uw Bios heeft beschadigd. Toch zijn er voor veel virussen inmiddels goede oplossingen beschikbaar. Zo kunt u vaak voor het verwijderen van virussen gebruik maken van een bootable CD/USB, die uw gehele pc weer opschoont en Windows tegelijk repareert.Wel moet u er natuurlijk zeker van zijn dat uw pc niet besmet is met een virus. Tegenwoordig zit een virus letterlijk in een klein hoekje. Virussen bevinden zich in afbeeldingen, tekstbestanden, e-mails en zo zijn ze er in tal van formaten.
Sommige virussen verzamelen slechts informatie, terwijl andere virussen, zoals het Politie virus u aanspoort om €100,- naar een geheime bankrekening over te maken.
Het politievirus is een virus dat in de loop der jaren regelmatig is teruggekomen en ook nog vaak terug zal keren. Het is dus zaak uw computer hier goed tegen te beveiligen.


Hoe kunt u checken of uw pc besmet is met een virus?

U heeft geen zin om dure anti-virus software te kopen die er voor zorgt dat uw pc behoorlijk traag wordt en u vaak de nodige updates moet draaien alvorens u de pc kunt scannen. Dat begrijpen wij. Maar wees gerust,  er zijn gelukkig veel alternatieven op de markt. Online virusscanners zijn bijvoorbeeld enorm populair onder het grote publiek. Met een online virus scanner kunt u uw pc via internet laten scannen op virussen. Het voordeel van een online anti-virus scanner is dat u geen software op uw pc hoeft te installeren. De online virus scanner fungeert namelijk via internet.U geeft de website van het anti-virusprogramma dat u wenst te gebruiken toestemming om door uw computer te bladeren. Het online virusprogramma gaat vervolgens op zoek naar virussen. Voordat het programma de virussen gaat verwijderen, stelt hij uiteraard eerst de vraag aan u of de bestanden/virussen wel verwijdert dienen te worden. Het kan namelijk zo zijn dat de online virus scanner een bestand met een virus heeft gedetecteerd dat voor u van levensbelang is. Dan is het zaak dat u eerst probeert om het virus in quarantaine te zetten. Zo kunt u uw bestanden veilig back-uppen. Daarna kan u de online virus scanner toestemming geven om het virus te verwijderen.