Computervirus verwijderen

Hoe Virus Verwijderen

Welkom op HoeVirusVerwijderen.nl. U komt hier met maar een reden, dat is dat u snel af wilt van uw virussen op uw computer. Net als u hebben wij een hekel aan virussen, daarom hebben wij een overzichtelijk schema gemaakt met de beste software om computervirussen te verwijderen.Oorspronkelijk verspreidden virussen zich vooral via software op diskettes en veelal illegale CD’s. Maar sinds de opkomst van internet en e-mail zijn virussen steeds vaker te vinden op webpagina’s en software die u via het internet kunt downloaden. Torrentsites en downloadwebsites zijn vaak de grootste bronnen van virussen en spyware. Ook PowerPoint bestanden en veel gebruikte bestanden als plaatjes, films en muziek worden gebruikt om virussen in te plaatsen.


Om toegang te krijgen tot deze software hoeft u slechts eenmalig €1.30 te betalen. U kunt dit snel en gemakkelijk doen via bellen, smsen, wallie kaart of ideal.

U gaat akkoord met de Algemene Voorwaarden zodra u het programma download.
Wees daarom altijd extra voorzichtig wanneer u bestanden van websites download. U kunt het beste deze bestanden eerst door een virusscanner halen voor u deze gaat installeren. Maar het openen van e-mail, het gebruik van Skype of het installeren van illegale software lijdt ook vaak tot virussen/trojans die uw computer naar het randje van de afgrond helpen.

Op deze website ziet u een overzicht van diverse programma’s, een uitleg over wat virussen nu eigenlijk doen en waarom deze zo schadelijk zijn, met daarbij een handleiding hoe u zich kunt weren tegen virussen. Daarnaast publiceren wij regelmatig lijsten met virussen die hedendaags in de omloop zijn!


Ik heb een firewall van Windows, die beschermd mijn pc toch ook?

Hoewel de firewall nauwkeurig de verbinding met het internet controleert, biedt het verder weinig bescherming tegen virussen. Wilt u meer zekerheid, dan zult een virusscanner moeten installeren van bijvoorbeeld McAfee (Network Associates), Norton (Symantec) of Bitdefender. Naast het feit dat u voor de bekende virusscanners in de buidel zult moeten tasten, wanneer u deze voor een langere tijd wilt gaan gebruiken, kost het u ook nog eens veel werk ze up-to-date te houden.

U kunt de beste virusscanner op de PC installeren, als deze niet regelmatig up-to-date wordt gehouden, biedt deze zo goed als geen bescherming tegen de nieuwste virussen. De veiligheid van de PC is uiteindelijk afhankelijk van uw eigen handelen en het regelmatig downloaden van de nieuwste virusdefinities!


Computer traag door virusscanner

LET OP: De genoemde commerciële virusscanners (met name Norton, maar ook McAfee) zijn zo belastend voor de systeembronnen van de computer, dat u er beter voor kunt kiezen een minder zware (gratis) virusscanner te installeren, zeker als de computer niet de snelste is en u prioriteit geeft aan het normaal kunnen werken met de computer… Op deze website worden een aantal van deze gratis virusscanners besproken: Avast Antivir Personal, AVG, Sophos en NOD32.